Laser Therapie / Laser Acupunctuur voor vruchtbaarheid

Traditioneel heeft de voortplantingsgeneeskunde vaak volgehouden dat veroudering en afnemende eierkwaliteit onomkeerbaar zijn.

Toch toont onderzoek naar de effectiviteit van Low Level Laser Therapy (LLLT) of Photobiomodulation for Fertility, aan dat het mogelijk is om de eicelkwaliteit te verbeteren, het verouderingsproces te vertragen en de vruchtbaarheid bij vrouwen en mannen aanzienlijk te verbeteren. Bovendien hebben laboratoriumstudies herhaaldelijk de effectiviteit van Low Level Laser Therapy voor vruchtbaarheid aangetoond dankzij verbeterde mitochondriale activiteit en ATP-productie, verhoogde bloedstroom en de vermindering van oxidatieve schade.

In combinatie met het toepassen van Low Level Laser op de voortplantingsorganen, werken we ook via lymfestelsel, acupunctuur en het centrale zenuwstelsel om licht op de meest effectieve manier toe te passen. We werken samen met elke individuele patiënt om hun gezondheid naar behoefte te optimaliseren, waarbij we de standaard LLLT-protocollen voor vruchtbaarheid gebruiken in combinatie met vele andere protocollen voor het maximaliseren van de efficiëntie van het lichaam. Deze mechanismen en protocollen zijn ontworpen om de mobiliteit van eieren en sperma te helpen verjongen, het potentieel van de eicelkwaliteit te maximaliseren en het lichaam voor te bereiden op bevruchting en zwangerschap

Wat doet Low Level Laser?

Low Level Laser door middel van fotobiomodulatie is bewezen effectief te zijn voor veel gezondheidsproblemen omdat het de mitochondriale productie en ATP-productie verbetert. Een gemiddelde cel bevat ongeveer 2.000 mitochondriën, terwijl de eicel (de menselijke eicel) 600.000 mitochondriën heeft. Toepassing van Low Level Laser verhoogt de productie van cellulaire energie (ATP) in de mitochondriën, wat op zijn beurt het vermogen van de cel om te prolifereren, migreren en hechten verbetert, wat precies is wat een bevruchte eicel moet doen.

Low Level Laser (LLLT) verbetert ook de algemene functionaliteit van het lichaam op de volgende manieren:

 • Verhoogt de bloedstroom.
 • Vermindert ontstekingen en oxidatieve schade.
 • Verzacht littekenweefsel en geeft het vrij via het natuurlijke afvalsysteem van het lichaam.
 • Herleeft pijn.
 • Ontspant spierspanning.
 • Bevordert weefselherstel.

Deze factoren zijn gunstig voor de voortplantingsomgeving, vooral in het geval van zachter wordend littekenweefsel, dat kan bijdragen aan vruchtbaarheidsproblemen.

We adviseren patiënten ook om gezond te eten, te slapen, te bewegen en te rusten om hun mentale en emotionele gezondheid tijdens hun genezingsreis te ondersteunen. Al deze factoren gecombineerd helpen patiënten hun maximale vruchtbaarheidspotentieel te bereiken.

Wie kan een behandeling krijgen

Jongere vrouwen reageren minder goed op fotobiomodulatietherapie voor vruchtbaarheid, omdat de eicelkwaliteit normaal gesproken geen probleem is voor jongere vrouwen.

De optimale leeftijd voor het bevorderen van bevruchting via koude laserbehandeling is voor vrouwen in de volwassen leeftijdsgroep van 35-50 jaar, omdat voortplantingscellen meer cellulaire energie missen door het verouderingsproces.

LLLT wordt aanbevolen om de volgende aandoeningen te verbeteren:

 • Lage ovariële reserve
 • Slechte eierkwaliteit
 • Meerdere implantatiefouten
 • Miskraam
 • Hormonale onevenwichtigheden
 • Endometriose
 • Pijnlijke menstruatie (dysmenorroe)

Mannen met een laag aantal zaadcellen zullen ook baat hebben bij fotobiomodulatietherapie voor vruchtbaarheid.

Aanbevolen behandelingen

Voor vrouwen wordt een low-level laserbehandeling voor vruchtbaarheid aanbevolen tijdens de aanloop naar een bevruchting, ongeacht of de bevruchting via natuurlijke of IVF-methoden wordt bereikt. Dit bereidt het lichaam en de voortplantingsorganen voor en creëert optimale omstandigheden voor de bevruchting. De algehele algemene gezondheid en leeftijd van een patiënt bepaalt de frequentie van de behandeling, die normaal gesproken ongeveer 2-3 behandelingen per 6 weken is.

Tijdens een periode waarin we proberen zwanger te worden (hetzij via natuurlijk of IVF), baseren we onze protocollen op een schema van 6 behandelingen gedurende een periode van 2 weken van dag 1 tot dag 14 van de cyclus, en als er geen bevruchting plaatsvindt, herhaal de volgende maand.

Mannen zullen waarschijnlijk na 3 behandelingen een verbetering van het aantal zaadcellen zien.

We moedigen vrouwen ook aan om de behandeling voort te zetten tijdens de postnatale periode, om te herstellen van zwangerschap en bevalling.

Vergoedingen

Een kuur van 6 behandelingen is 900euro.